Prima pagină » Noutate » Materiale BPA-free: de ce contează?

Materiale BPA-free: de ce contează?

BPA-free nu reprezintă doar o etichetă, ci un stil de viață sigur. La AQUAVIA reprezintă dorința de a asigura calitatea produselor noastre, de la apa pe care o îmbuteliem, la materialele pe care alegem să le folosim. Dacă, totuși, te întrebi ce înseamnă BPA și de ce punem atâta valoare pe această direcție, te invităm să afli în următoarele rânduri.

 

Ce înseamnă BPA?

Acronimul BPA este atribuit bisfenolului A, un component chimic utilizat pentru prelucrarea unui tip de plastic, și anume policarbonatul. Sintetizat pentru prima dată în anul 1891 de chimistul rus Alexander Dianin, policarbonatul pe bază de BPA a preluat numeroase întrebuințări de-a lungul anilor datorită proprietăților sale fizice și chimice care, conform Environmental Research, îi oferă duritate și rezistență, stabilitate termică și rezistență la acizi și uleiuri. Aceste trăsături s-au transpus și în domeniul apei îmbuteliate, astfel că pe piață s-au remarcat din ce în ce mai multe sticle din plastic policarbonat.

 

De ce nu folosim materiale din policarbonat la îmbuteliere?

AQUAVIA este o apă natural alcalină, cu diferite proprietăți ce pot îmbunătăți starea de spirit, pot regla pH-ul organismului și înviora corpul. Totodată, ne dorim să promovăm aceleași valori la nivelul întregii companii, nu doar încurajând variantele mai sigure, cât și implementându-le.

Există studii care indică toxicitatea policarbonatului din cauza bisfenolului A, precum și reglementări precum directiva UE (2011/8/EU) cu privire la interzicerea comercializării de biberoane ce conțin BPA. Și totuși, studiile nu sunt de ajuns pentru interzicerea materialelor și chiar și mai puține pentru stabilirea impactului avut asupra apelor îmbuteliate cu policarbonat.

Pentru că ne dorim să încurajăm un stil de viață sănătos am decis că policarbonatul este un material care intră în contradicție cu valorile noastre. Așadar, materialele pe care le folosim, PET-ul și tritanul pentru sticlele reciclabile, sunt BPA-free.

 

De ce folosim PET și tritan? 

Atât PET-ul, cât și tritanul sunt materiale BPA-free, ce pot fi reciclate. PET-ul este sigur și ușor – ceea ce permite transportul facil – și poate fi reciclat și reutilizat pentru mai multe serviri, conform British Plastics Federation. Totodată, tritanul este rezistent la impact și mai ușor decât sticla – ceea ce-l face simplu de manevrat – și este conceput să extindă durata de viață a recipientului, prezentând și durabilitate la curățare pentru o igienizare corespunzătoare, potrivit Eastman.

Cele două materiale nu doar că sunt lipsite de BPA, dar sunt reciclabile. Credem că sustenabilitatea începe cu pași mici, dar puternici, de aceea AQUAVIA își propune să ofere grijă mediului înconjurător. Misiunea noastră poate fi și misiunea ta, încearcă acum AQUAVIA.