Preferințele diverse ale consumatorilor au făcut ca gustul apei să fie un subiect îndelung dezbătut. Mit sau realitate? De mici suntem învățați că apa este incoloră, inodoră, insipidă. Și atunci, ce s-a schimbat și cum se diferențiază AQUAVIA prin gustul unic, specific apei natural alcaline? Citește în continuare pentru a afla toate detaliile.
De ce apa are gust?
De-a lungul anilor, au fost realizate diverse studii pentru a determina factorii ce pot influența preferința de consum a oamenilor în ceea ce privește apa. Un studiu realizat pentru Water Science & Technology Journal prezintă legătura directă dintre aceste preferințe și conținutul de minerale. Apa poate fi o sursă de nutrienți și micronutrienți, precum calciu. În același timp, alte minerale pot adăuga apei un gust sărat, dulce sau acrișor..
AQUAVIA este o apă bogată în minerale, de la potasiu, la magneziu și calciu. Aceste minerale sunt dobândite din interacțiunea cu rocile vulcanice, cele calcaroase și nisipurile zonei unice de extragere, și anume Valea Săcuieului din județul Cluj. Pentru a le păstra proprietățile, cât și gustul specific, îmbuteliem apa direct de la sursă.
Ce influențează nivelul pH-ului din organism?
pH-ul natural al corpului este de 7,4, dar scade adesea odată cu numărul alimentelor acide consumate. Adaosul de minerale la dieta ta poate îmbunătăți semnificativ nivelul pH-ului din corpul tău. Prin concentrația minerală unică și concentrația mare de ioni de hidrogen, AQUAVIA este o apă alcalină, cu pH-ul atingând 9,4, ce poate echilibra nivelul pH-ului din corp după consum.
Apa alcalină are gust specific?
Conform studiilor celor de la Journal of Water & Health, gustul apei naturale este influențat, din punct de vedere fiziologic, de conținutul acesteia, ce variază din punct de vedere al elementelor geologice ale regiunii în care se află sursa de apă.
Healthline atestă că apa alcalină, găsită în formă naturală lângă izvoare sau formațiuni vulcanice bogate în minerale, conține minerale ionizate care îi cresc nivelul de pH, oferindu-i un gust mai fin. Alcalinizarea apei poate fi realizată și artificial, deși, în cazul apei AquaVia extrasă natural, concentrația pH-ului și proprietatea antioxidantă sunt mai stabile.
Ce rol joacă experiența personală?
Printre factorii fiziologici se strecoară și cei psihologici, cu o putere mare de influență a comportamentului de consum, Journal of Water & Health incluzând experiența personală, memoria și alți stimuli externi. Consumatorii noștri recurenți, pe baza experiențelor de până acum, cred că AQUAVIA are gust plăcut, revigorant, ușor dulceag, care îi ajută să bea mai ușor cantitatea indicată. Încearcă și tu AQUAVIA și lasă gustul specific să te învioreze.